RING OSS I DAG!
55 18 12 00

Arv etter loven

Prinsippene for fordelingen av arv er i stor grad gitt i lovverket. Arvelater er bundet av reglene om pliktdel og minstearv. Den delen som ikke rammes av pliktdel eller minstearv kan fordeles ved testament.To tredjedeler av arvelaters formue er pliktdel for livsarvingene, men pliktdelen er begrenset til kroner 1.000.000 for hvert barn, eller kroner 200.000 for fjernere livsarvinger.

Ektefellen har rett til fjerdeparten av det avdøde etterlater seg. Ektefellearven kan begrenses på nærmere vilkår i testament. Ektefellen har krav på minimum 4G av arven når det er livsarvinger etter arvelater. Der det ikke er livsarvinger er ektefellens minstarv 6G.

Lengstlevende ektefelle kan sitte i uskiftet bo med felleseie, og med særeie der det er fastsatt i ektepakt, eller når arvingene samtykker. Uskifte med særskilte livsarvinger krever samtykke. Lengstlevende samboer gis rett til å sitte i uskifte i visse spesielle tilfeller og med visse eiendeler.

Vi svarer på små og store arvespørsmål, og vi tar oppdrag som bostyrer under privat skifte av dødsbo dersom det er ønskelig.

Ta kontakt for en uforpliktende samtale. Kom innom, ring eller send oss en e-post.

Kontakt ossKontaktinformasjon

Hovedkontor Åsane/felles postadresse:
Litleåsveien 41, 5132 Nyborg

Avdelingskontor Knarvik Senter:
Inng. 6, 2. etg, Kvernhushaugane 10

Tel:  +47 55 18 12 00
Fax: +47 55 18 12 01

Send mail: post@advokathogseth.no

 

Utviklet av Imaker as